Животът постепенно се нормализира. Няма опасност, която в момента да застрашава

...
Животът постепенно се нормализира. Няма опасност, която в момента да застрашава
Коментари Харесай

Гл. комисар Николай Николов: Действията на екипите бяха навременни, животът постепенно се нормализира

Животът последователно се нормализира. Няма заплаха, която сега да заплашва живота и здравето на хората. Благодаря на сътрудниците, които участваха в избавителни акции след наводнението, добре се оправиха. Това каза директорът на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ гл. комисар Николай Николов в ефира на БТВ.

„ Основните проблеми през лятото, довеждащи до пораждане се дължат на хората, изгарящи стърнищата и почистването на пасбищата. Това са проблеми, с които се борим, глобите са сурови “, акцентира комисар Николов, написа novini.bg.

Той добави, че като цяло дейностите на екипите са били навременни. „ Нямаше потърпевши хора. Организацията ни беше ориентирана за ранно предупреждаване и хората изпълняваха прецизно, това което им казвахме. Изведохме 50 индивида от рискови зони, 3 евакуирахме с директна заплаха за живота в региона на Правец, спасихме и животни. Много е значимо авансово да имаме информация, както за предварителна защита, по този начин следствията са по-малки “, сподели комисар Николов.

„ Колегите от полицията направиха такава организация, че имаше успокоение. Не се позволи мародерстване “, акцентира той.

„ Друг проблем е това, че хората не си застраховат имуществото. Когато има злополучие домовете се възвръщат на 90%. Това ще се промени в бъдеще “, сподели шефът на пожарната.

„ Към момента има 3004 доброволци, 2500 са минали образование. Изискванията към претендентите са да са физически здрави и да не са престъпно проявени. Обикновено доброволците отиват след нас, откакто към този момент има основана организация “, уточни той

„ Всеки миг Министерски съвет ще одобри национална Стратегия за понижаване на риска от бедствия. Трябва авансово да създадем организация за реакция, с цел да сме подготвени.  Трябва да действаме превантивно, а не реактивно. Инвестираме в образования и защитни дрехи на пожарникарите, както и в нова техника “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР